Hoe bewaar ik mijn Bruidstaart?


foto: Inge van den Broek Fotografie
foto: Inge van den Broek Fotografie

Wat een overgewaaide traditie is uit Engeland, begint nu ook hier serieuze vormen aan te nemen, namelijk het bewaren van de bovenste laag van de bruidstaart met als doel deze een jaar na datum weer te kunnen eten.

Hebben jullie ook het plan om de bovenste laag van jullie bruidstaart te bewaren? Lees dan de volgende deze tips, met ons stappenplan moet het lukken om een jaar later nog steeds te kunnen genieten van jullie bruidstaart!

 

Voorbereiden (nog voor de bruiloft)

Laat jullie trouwlocatie weten dat jullie de top laag willen bewaren. Stel ook mij hiervan op de hoogte zodat ik een passend doosje kan achterlaten.

Vraag  je ouders, ceremoniemeester, beste vriendin om de taart mee te nemen naar huis en voor jullie in te vriezen. Veel bruidsparen gaan direct na de bruiloft op huwelijksreis en zijn dus niet in staat om de top laag zelf in te vriezen. Zorg ervoor dat de persoon die verantwoordelijk is voor het invriezen van de taart deze tips krijgt!

Invriezen (direct na de bruiloft – max 1 dag na de bruiloft)

1 Verwijder verse bloemen, suikerbloemen of andere decoraties van de taart

2: Zet de taart in de koelkast zolang tot het fondant hard wordt. Dat duurt meestal 2-3 uur en zorgt ervoor dat de volgende stappen makkelijker gaan.

3: Pak de taart goed in met meerdere lagen (drie is het absolute minimum) huishoudfolie. Zorg er goed voor dat de hele taart is bedekt! Zet vervolgens de taart in een luchtdichte container of een diepvries zak. Schrijf erop dat het de bruidstaart is (over een paar maanden weet je het echt niet meer…) en zet het in de vriezer.

 

WIST JE DAT?

Je kunt de taart ook in een taartdoos in de vriezer doen. Zorg er wel voor dat de taartdoos goed ingepakt is met meerdere lagen folie (goed inpakken met folie maakt de doos luchtdicht en helpt bij het voorkomen van een vriesbrand, uitdrogen en onaangename geurtjes in de taart).

Het ontdooien van de taart gaat als volgt:

1: Haal de taart een dag van te voren uit de vriezer en laat de taart 24 uur ontdooien in de koelkast (met alle folie-lagen intact!). 

2: Haal de taart vervolgens 2-3 uur van te voren uit de doos (of de container), verwijder alle lagen folie en laat nog een paar uur op kamertemperatuur komen voordat je de taart aansnijdt. 

3: Geniet! De taart gaat waarschijnlijk aan de droge kant zijn (het is tenslotte een jaar oud…), maar als je alle stappen hebt gevolgd, gaat het nog steeds heel lekker zijn.

En als het toch niet lukt…

Willen jullie niet een jaar oude taart eten? Geen probleem! Neem contact op en bestel een kleine versie van jullie bruidstaart. Heerlijk!

 

Foto: Fotografie Ingeborg van Bruggen
Foto: Fotografie Ingeborg van Bruggen

Reactie schrijven

Commentaren: 0