De BruidsProeverij

De BruidsProeverij

De Bruidsproeverij

 

Dit is een van de leukste momenten die ik keer op keer weer mee mag maken, het bepalen van het uiterlijk en van de smaak van de Bruidstaart!

 

Voor mij is het altijd weer enorm leuk om een Bruidspaar in spe te ontmoeten, om hun Bruidstaart te gaan bespreken. Alleen al om de

persoonlijke kennismaking, want het is zo leuk om te weten voor wie je de taart aan het maken bent! Vaak dwalen tijdens het maken van de Bruidstaart mijn gedachten dan ook af naar de proeverij!

 

Voor de proeverij kies ik er vaak voor om naar het

bruidspaar zelf te rijden, tenzij ze echt ver uit de buurt wonen, maar doorgaans vinden de proeverijen thuis bij het bruidspaar plaats. Waarom? Omdat ik vind dat een ieder zich het meest op zijn gemak voelt in zijn eigen omgeving. Ik krijg daardoor een beter beeld van de “persoonlijkheden” van het aanstaand bruidspaar en dit neem ik altijd mee in het ontwerp van de taart. Een heel serieus paar, of juist een heel open en vrolijk bruidspaar, dat kan voor een taartontwerp een wereld van verschil zijn!

 

De proeverij is altijd een gezellige bezigheid. Op de tafel staan verschillende potjes met vullingen en een grote schaal biscuitrondjes. Het Bruidspaar mag daar vervolgens lekker mee aan de gang gaan. Hun eigen smaak

bepalen aan de hand van alles wat er voor hun staat. En omdat het nu eenmaal niet altijd knoei loos verloopt levert dat vaak hilarische taferelen op. Ook om de keuzes keer op keer gemaakt te zien worden is erg leuk. De meest voor de hand liggende combinaties passeren de revue, maar ook smaak combinaties waar ik

zelf nog niet eens aan gedacht had. En zo zie je uiteindelijk het Bruidspaar de smaak voor hun taart bepalen.

 

Daarna gaan we over tot het ontwerp van de taart. Ook hier is het altijd weer een verrassing. De ene

bruid heeft een heel moodboard samengesteld, terwijl de andere bruid nog werkelijk geen idee heeft hoe de taart er uit moet komen te zien. En ja ik zeg hier bewust de bruid, vaak zegt de bruidegom namelijk, mij maakt het niet zoveel uit, voor hun is de smaak het belangrijkste.

 

Het leukste vind ik het als er een taart word samengesteld uit verschillende ideeën, verschillende taarten waarvandaan bepaalde ideeën worden overgenomen om er een mooi geheel van te maken. Wat ook altijd bijzonder blijft als het ontwerp uit handen gegeven word, dan krijg ik een cart blanche, Vaak wel met een of twee dingen die ze graag in de taart terug willen zien, maar voor de rest is het aan mij…Dat is toch wel een hele verantwoording, en dan is het dus ook juist fijn dat je samen met het bruidspaar aan tafel het

gezeten waardoor je ze net iets persoonlijker kent.

 

En zo word langzaam hun taartontwerp geboren. Het ontwerp waar ik me dan vervolgens op mag gaan uitleven. Een heerlijke avond brainstormen en proeven eindigt uiteindelijk in een mooi resultaat op de grote

Dag!

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0